Webinar 'Kinderarmoede en Gezondheid' - De Vitale Revolutie

Datum 10 december 2018

Je ziet het vaak niet, maar in Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In sommige buurten hoort zelfs één op de drie kinderen bij een gezin waar nauwelijks geld is voor gezond voedsel, onderdak of kleding.

Geldgebrek is voor deze kinderen niet het enige probleem, ook sociale uitsluiting en een onveilige situatie in het gezin richten schade aan. Armoede zorgt voor stressvolle ervaringen die de gezondheid van kinderen niet ten goede komen. Ze kampen met hoofdpijn, buikpijn, stress, vermoeidheid, depressie, stoornissen, etc. Ook op latere leeftijd hebben ze een grotere kans op ziekte en vertonen ze vaker ongezond gedrag. Verder zorgt opgroeien in armoede voor een rem op de talentontwikkeling van honderdduizenden kinderen. Dat laten we ons toch niet gebeuren?!

Vragen die aan bod komen

In het webinar ‘Kinderarmoede en Gezondheid: ieder kind een kansrijke toekomst’ van Alles is Gezondheid, wordt met ervaringsdeskundige Alinda Scheepers en inhoudelijk expert Carin Cuijpers op maandagmiddag 10 december 2018 in op de volgende vragen:   

  • Opgroeien in armoede, hoe is dat voor die kinderen?
  • Wat zijn de gevolgen voor hun gezondheid, sociale leven en toekomstperspectief?
  • Zijn we in Nederland ambitieus genoeg in de bestrijding van kinderarmoede?
  • Hoe zou je kinderarmoede in de wijk kunnen aanpakken en de gezondheid verbeteren? 

Met het gratis webinar wil Alles is Gezondheid een steentje bijdragen aan de prioritering van het vraagstuk en krijgt u tips hoe je kinderarmoede kan aanpakken. Met als onderliggende boodschap: benut wat er al is en leer van de ervaringen van anderen.

Meld je hier aan

 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft in het kader van gezonde voeding, samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld .

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties, zowel binnen sectoren als crossectoraal, met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

6 mei 2019

Workshop 'Stressreductie op de werkvloer'

Op maandag 20 mei 2019 organiseert De Vitale Revolutie, tijdens de week van de Vitaliteit de workshop “Stressreductie op de werkvloer”. Dit wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met onze bestuurspartner HZ University of Applied Sciences.

14 april 2019

Podcast Patrick van de Vrie (Talent 22) PTSS | Virtual reality | Bewustwording | Trauma

Weer een nieuwe 'Ongekend Talent' Podcast. Patrick van de Vrie vertelt, als ex-militair bij de Marechaussee over zijn Posttraumatische stressstoornis.

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!