Inspiratie - De Vitale Revolutie

Inspiratie

Blue Zones

De inspiratie voor De Vitale Revolutie komt o.a. uit de Blue Zones. Dit zijn plaatsen in de wereld waar mensen opvallend oud worden. En vooral ook: vitaal oud, ontdekten onderzoekers van National Geographic. Wat is hun geheim? De leefwijzen van de bewoners van deze gebieden hebben een aantal kenmerken met elkaar gemeen. Ze zijn door de dag heen lichamelijk actief, eten matig en gevarieerd, hebben een doel in hun leven en zetten hun familie op de eerste plaats. Het is vooral de omgeving waarin zij wonen die hen aanzet tot dit gedrag.

Naar het idee van de Blue Zones, het gedachtengoed van Machteld Huber en de Gallup Well Being Index, zijn er een vijf Zeeuwse levensdomeinen die van invloed zijn op een gezond en vitaal leven. Immers, vitaliteit is meer dan je gezond voelen, voldoende bewegen en gezond eten. Het gaat over een balans op deze vijf verschillende domeinen:

De levensdomeinen zijn geen voorschriften, maar handvatten. Hoe beter de balans op deze vijf domeinen, hoe hoger het welzijn en de vitaliteit.

 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft in het kader van gezonde voeding, samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld .

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties, zowel binnen sectoren als crossectoraal, met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

3 november 2018

Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen'

Op donderdag 8 november is Rico Verhoeven, GLORY kickbokskampioen, aanwezig tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland

23 oktober 2018

Groepslessen 'Omgaan met pesten en groepsdruk' in Dauwendaele Middelburg

Dauwendaele 2.0 in Middelburg biedt lessen op school aan waarbij de focus ligt op het (preventief) omgaan met pesten en groepsdruk.

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!