JOGG - De Vitale Revolutie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

   

De JOGG-aanpak richt zich op wijken en steden waar het percentage overgewicht onder jongeren (0-19 jaar) het hoogst is. Samen met lokale themacampagnes wordt er een sterke basis voor een lokale aanpak op maat geboden. De JOGG-aanpak is dus een lerende aanpak op maat. Binnen de JOGG-aanpak worden activiteiten gemonitord, geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd. Daarnaast wordt het proces van de aanpak zelf gemeten en ook de BMI van de kinderen.

 

"Twee officiële Zeeuwse JOGG gemeenten; Gemeente Sluis en Gemeente Middelburg"

 

Op 5 maart 2018 is de samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en gemeente Sluis, ingeluid. Sluis is de eerste gemeente in Zeeland die aan de slag gaat met de preventie van overgewicht door middel van de JOGG-aanpak. Marjon Bachra, directeur JOGG en wethouder Jack Werkman van de gemeente Sluis ondertekenden op deze dag officieel de samenwerkingsovereenkomst.

Na Sluis is Middelburg, sinds 13 maart 2018, de tweede JOGG-gemeente in Zeeland. Onder de paraplu van de gemeente, werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en tot meer aandacht voor voeding en beweging.

Een eerste JOGG-project in Middelburg is het lopen van ‘the Daily Mile’: elke dag op school een kwartier (hard)lopen met kinderen om hun vitaliteit te vergroten. Het idee is overgewaaid uit Schotland met als doel dat kinderen elke dag voor de lessen beginnen met een mijl, 1,6 kilometer dus, wandelen of joggen. De frisse buitenlucht en beweging zorgen voor een betere conditie en weerstand. Belangrijk bijeffect is dat kinderen zich vaak beter kunnen concentreren in de klas. De komende maanden wordt het activiteitenprogramma voor JOGG verder uitgewerkt.

 

BETROKKEN PARTIJEN
             

 

 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft in het kader van gezonde voeding, samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld .

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties, zowel binnen sectoren als crossectoraal, met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

3 november 2018

Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen'

Op donderdag 8 november is Rico Verhoeven, GLORY kickbokskampioen, aanwezig tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland

23 oktober 2018

Groepslessen 'Omgaan met pesten en groepsdruk' in Dauwendaele Middelburg

Dauwendaele 2.0 in Middelburg biedt lessen op school aan waarbij de focus ligt op het (preventief) omgaan met pesten en groepsdruk.

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!