Sam de Waterman - De Vitale Revolutie

Sam de Waterman

  

Sinds september 2017 is op 15 basisscholen in Zeeland het water-drink-project Sam de Waterman gestart. Dit project heeft als doel kinderen van groep 1 en 2 op een leuke en speelse manier te stimuleren om water te drinken en wordt aangeboden door de GGD Zeeland, Hogeschool Zeeland en de Vitale Revolutie. 

Centraal in het project staan het Sam-voorleesboek en de Sam-drinkbeker. Vanaf de herfstvakantie tot de kerstvakantie zal er twee keer per week een klassikaal water-drinkmoment zijn. Tijdens dat moment wordt voorgelezen uit het Sam-voorleesboek en kunnen de kinderen uit hun Sam-drinkbeker water drinken. Zo ontstaat er een ritueel, waardoor kinderen water interessant, leuk en nuttig gaan vinden. Kinderen ontwikkelen een positieve attitude ten aanzien van water en water drinken. Als Sam in de klas wordt ingezet, ontstaat er ook een nieuwe norm in de klas: water drinken is normaal. Een dergelijke sociale 'pro-water' omgeving is cruciaal voor de ontwikkeling van gezonde drinkgewoontes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met samdewaterman@ggdzeeland.nl of bel naar 0113 - 249400

 

BETROKKEN PARTIJEN

 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft in het kader van gezonde voeding, samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld .

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties, zowel binnen sectoren als crossectoraal, met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

3 november 2018

Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen'

Op donderdag 8 november is Rico Verhoeven, GLORY kickbokskampioen, aanwezig tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland

23 oktober 2018

Groepslessen 'Omgaan met pesten en groepsdruk' in Dauwendaele Middelburg

Dauwendaele 2.0 in Middelburg biedt lessen op school aan waarbij de focus ligt op het (preventief) omgaan met pesten en groepsdruk.

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!