Alcoholgebruik van Zeeuwse jongeren - De Vitale Revolutie

Alcoholgebruik van Zeeuwse jongeren

Jongeren in Zeeland drinken te veel en te vaak alcohol. Alcohol is vooral voor jongeren schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast remt alcohol de ontwikkeling van jonge hersenen. Jeugd en alcohol is een integraal vraagstuk, waar ook vergunningverlening, handhaving, jeugdbeleid, sportbeleid en onderwijsbeleid bij betrokken zijn.

Onder de noemer ‘Laat ze niet (ver)zuipen!' bundelt Zeeland de krachten om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Doel van deze campagne is de inwoners van Zeeland bewust te maken van de risico's van (overmatig) alcoholgebruik door jongeren en hen actief te betrekken bij activiteiten om het alcoholgebruik onder jongeren te beperken. Studenten van HZ University of Applied Sciences hebben al meerdere onderzoeken uitgevoerd voor deze campagne, waaronder onderzoek naar de attitude van ouders en jongeren en onderzoek naar alcoholgebruik in sportkantines.

Bron: HZ University of Applied Sciences 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft in het kader van gezonde voeding, samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld .

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties, zowel binnen sectoren als crossectoraal, met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

6 mei 2019

Workshop 'Stressreductie op de werkvloer'

Op maandag 20 mei 2019 organiseert De Vitale Revolutie, tijdens de week van de Vitaliteit de workshop “Stressreductie op de werkvloer”. Dit wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met onze bestuurspartner HZ University of Applied Sciences.

14 april 2019

Podcast Patrick van de Vrie (Talent 22) PTSS | Virtual reality | Bewustwording | Trauma

Weer een nieuwe 'Ongekend Talent' Podcast. Patrick van de Vrie vertelt, als ex-militair bij de Marechaussee over zijn Posttraumatische stressstoornis.

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!