Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen' - De Vitale Revolutie

Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen'

Sporten is gezond, zo wil het adagium. Maar wat nou als die sport eruit bestaat vijf ronden van drie minuten met z’n tweeën op elkaar in te beuken? Liefst tot er één knock-out gaat. Hoe gezond is dat?

Gezond kickboksen is misschien wel de ultieme paradox. Om het goed te kunnen doen, moet je een uitstekende conditie hebben, bewust en goed eten en drinken, keihard trainen en tegelijk je rust pakken. Om goed te kunnen kickboksen moet je dus heel gezond leven. Om je vervolgens lens te laten slaan… Veel ongezonder kun je het niet bedenken.

Geboren Zeeuw Rico Verhoeven verdedigde op 29 september voor de zevende keer met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht kickboksen. Op donderdag 8 november is hij tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland, wat kort wordt ingeleid door gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Daarna neemt Rico Verhoeven ons in een uur mee in zijn verhaal over wat hij zoal doet en laat om immer in topconditie de ring te betreden. Altijd klaar om zijn tegenstander af te matten en te slopen. Dat keihard trainen en gezond leven betekent niet dat hij werkelijk álles ervoor laat – daarvan getuigen zijn woorden in de Telegraaf na afloop van zijn gevecht met Guto Inocente: ‘Nu gaan we flesjes poppen in de club en naar de McDonalds. Hoeveel hamburgers ik ga eten? Drie. Minstens!’

Drie hamburgers eten, een sixpack naar binnen werken, en tegelijk een sixpack houden? Wie wil niet weten hoe je dat doet? En het zou de filosofie van Gezond in Zeeland kunnen zijn. Gezond leven hoeft niet te betekenen dat je daar 24 uur per dag mee bezig hoeft te zijn. Of dat je nooit meer van een biertje, wijntje of frietje mag genieten. Gezond en lekker is geen tegenstelling, net zomin als inspanning en ontspanning. Veel vaker gaan ze hand in hand.

Benieuwd naar Rico Verhoevens way of life? Kom dan op 8 november om 17.00 uur naar de Contacta Arena

Als belangrijke partner van De Vitale Revolutie nodigen wij je graag uit voor deze bijeenkomst. 

Reageer snel want vol=vol! 

Meld je hier aan

 

bron: Contacta 2018

 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft in het kader van gezonde voeding, samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld .

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties, zowel binnen sectoren als crossectoraal, met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

6 mei 2019

Workshop 'Stressreductie op de werkvloer'

Op maandag 20 mei 2019 organiseert De Vitale Revolutie, tijdens de week van de Vitaliteit de workshop “Stressreductie op de werkvloer”. Dit wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met onze bestuurspartner HZ University of Applied Sciences.

14 april 2019

Podcast Patrick van de Vrie (Talent 22) PTSS | Virtual reality | Bewustwording | Trauma

Weer een nieuwe 'Ongekend Talent' Podcast. Patrick van de Vrie vertelt, als ex-militair bij de Marechaussee over zijn Posttraumatische stressstoornis.

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!